Slack

Slack är ett verktyg som låter grupper, stora som små, kommunicera på ett enkelt och effektivt sett. Slack kan användas direkt i webbläsaren, som app till datorn eller som app till mobiltelefonen.

Funkar inte länken? Får du inget bekräftelsemail?  

 

Kolla skräpposten, maila annars till fred@ava-co.se så skickar vi en direktinbjudan.
 

(Övriga problem och frågor som rör Slack hänvisas till deras support). 
https://slack.com/intl/en-se/help

Instruktioner

Knappen tar dig till webbversionen av Slack

För dig som är drabbad
 1. Klicka på Slack-länken 

 2. Bekräfta din email (kolla skräppost)

 3. Namnge dig som du vill. Okej att använda alias.

 4. Frivilligt att lägga till beskrivning (t.ex. "varslad inom detaljhandel") och profilbild. 

 5. Läs reglerna

 6. Sök och hitta ämnesspecifika kanaler som passar dig genom att klicka på "channels" (till vänster) -> browse channels.

 7. Börja chatta med andra drabbade och sakkunniga.

 
För dig som är sakkunnig och vill hjälpa till

Har du kunskap inom utbildning, arbetsmarknad, företagande eller annan ämnesrelaterad kompetens som kan vara till hjälp för någon annan? Hjälp oss med att svara på frågor från drabbade individer. Vi har inga krav på kompetensnivå så länge du är transparent med din bakgrund och enbart svarar på frågor när du känner dig säker. Svara på frågor när du kan och till den mån du hinner. All hjälp behövs.

 1. Klicka på slack-länken 

 2. Bekräfta email (kolla skräppost)

 3. Namnge dig med titel "sakkunnig - förnamn".

 4. Lägg till en profilbild. 

 5. Lägg till en beskrivning om din bakgrund och kompetens i sammanhanget samt vilka typer av frågor du kan svara på.

 6. Du kan svara på frågor både i kanalen "fråga-en-sakkunnig" och delta i konversationer i ämnesspecifika kanaler som passar din kunskap. Du hittar dem genom: CHANNELS (TILL VÄNSTER) -> BROWSE CHANNELS

Allmänna regler (gäller alla)
 • Respektera ämnena i kanalerna. Håll dig till temat. Det här forumet finns till för samtal om utbildning- och arbete kopplat till konsekvenserna av covid-19. Andra virusrelaterade ämnen undanbes.

 • Sprid inte falsk eller missvisande information. Var källkritisk och agera inte sakkunnig om du inte är det. Alla med titel sakkunnig granskas och har speciella instruktioner. Grundarna av det här forumet frånsäger sig ansvaret för att innehåll som delas och sprids är sanningsenligt och korrekt. Den som skriver i kanalerna är personligt ansvarig för det den själv säger.

 • Håll en vänskaplig och god ton - Vi ansvarar alla för att skapa en välkomnande miljö. Låt oss behandla varandra med respekt. Det är naturligt att ha olika åsikter, men vi måste hålla god ton.

 • Inget hatiskt innehåll och ingen mobbning - Se till att alla känner sig trygga. Mobbning är inte tillåtet i någon form, och nedsättande kommentarer om saker som ras, religion, kultur, sexuell läggning, kön eller identitet tolereras inte.

 • Ingen reklam eller skräppost - I det här forumet behöver du ge mer än du tar. Marknadsföring av egen verksamhet, skräppost, andra grupper och irrelevanta länkar är inte tillåtna.

Ladda hem Slack-appen till mobilen eller datorn här

Länkarna nedan tar dig till rätt sida för att kunna ladda ned appen till dator eller mobil.

© 2020 powered by Ava Co